2016. november 26., szombat

Történnek a csodák...

Elég fárasztó időszakt élünk meg. Nagyjából két hete kezdtem új erőre kapni. Ez összefügg azzal, hogy egyre biztosabb vagyok benne, hogy M totálisan tisztában azzal, hogy mi zajlik körülötte. Elkezdtünk járni az EMÚ-ba, és döbbenetes, már 3 alkalom után látom a fejlődését. Nagyjából ugyanaz a döbbenet, mint a Vadaskertben Annánál, hogy - ha kellően motivált a gyermek -, nagyon megy neki a PECS.

Adrienn tartja neki a mozgásfejlesztést, tőle pedig azt az infót kaptam, hogy a karmolás (amit nyáron kezdett, eleinte, csak ha mérges volt ránk, később már akkor is ment, ha valami nem tetszett neki) egy szokás lett nála, és erről le tudjuk szoktatni. Olyan szakemberek veszik őt körül, akikkel együt tudunk működni, akik értenek hozzá, és lassan, de biztosan haladunk :) .

A harapás úgy tűnik egy "múlóban lévő" szeszély  (franc sem gondolná, hogy egy 4,5 éves kölök harapása ilyen fájdalmas). Amikor haraphatnékja van, egész egyszerűen a kezét a szájához rakom. Persze, magát nem harapja meg. És megy az, amiről nem gondoltam volna, hogy valaha menni fog, nem leszek ideges. Legalábbis előtte adom a megatürelmes anyát, akit a kis terminátor nem tud kihozni a sodrából. A saját túlélésünk miatt meg kellett ezt tanulnunk. És TÉNYLEG nem leszek ideges, és TÉNYLEG lenyugszik a kölök és fél perc múlva ugyanaz a cukiság, mint a cirkusz előtt.

A figyelme egyre inkább felkelthető, elkezdte a "tipikus" auti játékokat (sorba pakolgat, párosít, rendszerez). IMÁDOM! <3 Amikor valami leesik, visszarakja a helyére, a nyitott ajtót becsukja (mer' annak úgy kell lennie). Ha B a nagy játékban, egy-egy kisautót a hátára fordít, M odamegy és visszafordítja azt. Azt hiszem a későbbiekben a rendrakással nem lesz gond :D 

Apróbb dolgokat már megtesz, ha valamit megkérünk (és épp olyanja van a kölöknek, és egyre gyakrabban van olyanja), idehozza stb... Az, hogy ez mekkora lépés a lapozgatástól, csak az tudja, aki ebben benne van. Az, hogy megjelenik egy-egy szó, az akkora öröm mint a lottó ötös (illetve nem tudom, mert - mééééég- nem volt lottó ötösöm :D ).

Na, egyelőre itt tartunk :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése