2013. március 24., vasárnap

Tervezés

Állítólag 21 nap alatt alakulnak ki a szokások. Tehát, ha 21 napig odafigyelve csinálunk valamit, akkor az automatikusan szokássá válik. Hát nem tudom...

Egyetlen újévi fogadalmam volt, hogy ezentúl tervszerűen, rendszerekkel megtámogatva élek. Namármost az a 21 nap már erősen eltelt, nem is egyszer. És a szokás még mindig nem alakult ki. Van, hogy erőt kell venni magamon, hogy: na én akkor most jól megtervezem az előttem álló egy hetet. Van, amikor még a tervezés tervezése sem jön össze...

Pedig fejben már kész van minden. Pontosan tudom, hogy mikor kell a fb-oldalt élesíteni, hogy jövő hónapban indulhat a weboldal (ez egy mai terv, de gyorsan megosztom, nehogy elsikkadjak felette :) ), hogy mikor kell(ene) posztolni vagy tartalmat/terméket feltölteni... Van, hogy elkap a gépszíj, van, hogy ezekre akkor kerítek sort, amikor a fogyókúrámat kezdem. Majd holnap... A határidős munkákkal semmi probléma, számomra ez a legnagyobb motivációs erő.

Úgyhogy új rendszer költözik életünkbe, bevallom ennek nagyon örülök. A gyerekeket is "keretek között tartjuk", nekem is könnyebb lesz minden. Persze eddig sem arról volt szó, hogy akkor én most reggel felkelek, ellátom anyai teendőimet - ügyelve arra, hogy kedves férjuram és leszármazottaim éhen ne haljanak -, aztán tévézni és várni az estét, hogy  aludjanak már végre, mert olyan fáradt vagyok... Csak arról, hogy pl. a munka priorítást fog élvezni a házimunka előtt. Hogy nem az lesz, hogy na jó, még elindítom a mosógépet, vagy kitakarítom x helyiséget, mert most a gyerek alszik és most lehet. Nem. Amikor a gyerek alszik, akkor azt csinálom, ami előrébb visz, mint emberként, mint üzletileg. Félig viccesen, félig komolyan mondjuk, hogy a fb is arra való, hogy dolgozzunk. Ötletet-témát rengeteget lehet gyűjteni a neten, de az is a munka részét képezheti, hogy pl. kanapényomaték üzemmódban  üzleti- és/vagy (ön)fejlesztő könyveket olvasok. (Még akár azt is annak vehetem, hogy egy bögre kávé mellett Ranschburg Jenő műveit olvasom, hisz a 2 nagy gyermekem nem elsősorban autista illetve hiperaktív, hanem GYERMEK!!!)

Épp ezért az új rendszerünk szabályozni fogja ezeket a dolgokat, pontosan előírva, hogy mikor mit kell csinálnunk, És a házimunka TÉNYLEG másodlagos lesz, mert abból nem lesz pénzünk. ("Csak anya?" írásom kapcsán - azt hiszem - említettem, hogy a cikk szerzője szerint csak az munka amit másnak végzünk és pénzt kapunk érte, ebben az értelemben a házimunka az nem munka, hanem tevékenység...).

A következő hétvége nem a húsvét miatt lesz ünnep számunkra, hanem mert Pindur 1 esztendős lesz, úgyhogy rendhagyó hétvége elé nézünk, de utána a vasárnap délutánokat arra szánom, hogy a rákövetkező heti terveket kidolgozzam. És ezt igyekszem betartani... :)

Kriszta












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése